25 juni 2017

Om niet meer terug te keren?

Dit mooie kasteel had ik nog niet eerder gezien, maar daar kwam afgelopen week verandering in. M'n man heeft hier de afgelopen 2 jaar wekelijks flink gezwoegd en is nu afgestudeerd! Supertrots ben ik op hem! Donderdag werd zijn diploma uitgereikt in het koetshuis van Nyenrode.

foto van Lieneke van Vuuren-Overduin.

Gisteren was er een kinderfeestje en eigenlijk is de hele maand juni wel een feestmaand geweest.

foto van Lieneke van Vuuren-Overduin.

En het is nog niet afgelopen want we gaan nog 2 nachtjes slapen en dan rijden we naar Schiphol om R op te halen! Wat kijk ik daar enorm naar uit, om zijn gezicht weer te zien, hem te omhelzen en zijn verhalen te horen en hem om me heen te hebben de komende tijd. De kamer die we er bij moesten maken is nu bijna af, de meiden kunnen vannacht in hun nieuwe kamer slapen. En dan morgen nog even een bed voor R kopen:)

Natuurlijk heb ik nog tijd om tussen alle bedrijven door te lezen. Op dit moment lees ik 'Moesje Alt', zij is de vrouw die de liederen uit glorieklokken geschreven heeft, waaronder 'Ik wandel in het licht met Jezus'. Haar verlangen naar meer van Gods Geest en hoe dat verlangen vervuld wordt vind ik boeiend om te lezen. Maar het gaat niet zo snel, want ik lees natuurlijk nog meer. Zo kocht ik vorige week in een kringloop het boek 'Terug uit Afrika' van Corinne Hofmann. Geen christelijk boek voor de verandering, maar ik vind het heel prettig lezen en ontspannend. Haar eerdere boek 'De blanke Masai' had ik al eens bij de bibliotheek geleend en gelezen. Ze trouwde met Lketinga, een samburu-krijger en heeft daar ruim 4 jaar gewoond. Helaas moest ze vluchten en is ze Kenia het land uitgekomen met haar dochtertje om niet meer terug te keren. En daar gaat dit tweede boek over, hoe ze de draad weer probeert op te pakken wat niet meevalt in een volstrekt andere cultuur waar ze lang uit is geweest.

De blanke Masai   Terug uit Afrika

En wat een leuke verassing, nu ik dit aan het bloggen ben, 
zie ik dat er nóg een boek is:

Weerzien in Kenia

Die heb ik gauw bij de bieb besteld!

Een leuke leestip voor de zomervakantie!


2 opmerkingen:

Lineke vr53 zei

De liederen van zuster Alt werden veel gezongen in een oude Pinkstergemeente die ik bezocht heb. Lees je ook boeken door elkaar? Ik wel tenminste. Nog twee nachtjes en dan accuutjes opladen.

Lieneke van Vuuren zei

Jazeker lees ik boeken door elkaar! En vaak niet maar twee😉

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.