29 juni 2017

Wanneer zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder ik?Door Ilse van 'uit mijn keukentje' werd ik getagd met de vraag of ik deze 'zing enzo' persoonlijk wil beschrijven. Leuk idee, laat ik maar beginnen:

ZING:
Zingen is een van de mogelijkheden die God bedacht heeft en aan de hele schepping heeft gegeven om Hem te prijzen. Dat vind ik mooi, fascinerend zelfs! En ik zing graag mee in dat grote orkest uit volle borst, met hart en ziel en met mijn handen in de lucht en als het even kan dans ik er ook nog bij op mijn gebrekkige manier.
Ooit schreef ik dit lied: VECHT
Dat vind ik een lastige... In de loop der jaren is mijn verlangen en vechtlust wel gegroeid en is het zelfs ook mijn gebed geworden dat God me wil betrekken in de strijd tegen onrecht. En hoewel ik eigenlijk helemaal geen vechter ben en 'onrecht' wel een heel breed onderwerp is, ben ik er vast van overtuigd dat God wel iets voor me heeft...

HUIL
Als kind heb ik veel gehuild, meer dan me lief was, bv als ik een grapje maakte en iedereen naar me keek en erom lachte! 'Overgevoelig' werd er vaak over me gezegd. Dat is wel iets minder geworden...hoewel mijn hart vaak wel huilt omdat er zoveel kapot gaat.

BID
Een poosje geleden stond er zo'n mooi gedichtje van Rikkert in de Visie, ik heb het uitgeknipt en bewaard:

'Met hen zingt God zich schor. Dit is Zijn lied.' Wat ontroerend en schitterend! Ik vind mezelf geen goede bidder, stuntel vaak met mijn woorden...maar gelukkig is bidden niet alleen praten. Ik wil zo leven dat mijn hele wezen één gebed is, leven in Gods aanwezigheid. Mijn hart spreekt een taal waar God vertrouwt mee is en ik verlang ernaar Zijn hart, gedachten en wegen te kennen zoals Hij de mijne kent zo goed als maar mogelijk is hier op aarde.

LACH
Was huilen een van de dingen die ik vaak deed als kind, lachen was er ook één. Gisterenavond lag ik op bed en ik hoorde m'n man en twee zonen heel even praten en lachen en toen drong tot me door dat ik dat een half jaar gemist heb, toen R weg was. Niet dat Ha en K niet met elkaar kunnen praten en lachen, maar blijkbaar gaat dat beter en harder wanneer ze met z'n drieën zijn:) Ik geniet ervan om met anderen te lachen. Ook als ik met m'n nichten app kan ik soms helemaal de slappe lach krijgen en bijna niet meer stoppen met lachen...dat zal wel een bepaalde familiehumor zijn en de onze is niet voor iedereen weggelegd!

WERK
Wat moet ik daar nu over zeggen...Sinds een jaar werk ik als gastouder in een gezin en dat doe ik met veel plezier en eigenlijk voelt het niet als 'werk'. Ik zou wel willen dat als ik werk, vooral thuis, dat ik wat beter door kan werken aan één stuk en niet op duizendeneen manieren afgeleid wordt. 

BEWONDER
Wat een mooi werkwoord 'bewonderen'... Dat doe ik wel, als ik de eerste tomaatjes aan m'n tomaatjesplant zie komen, als ik iets nieuws ontdek in de Bijbel, als het pijpenstelen regent of hard stormt, als kinderen eigenwijze uitspraken doen, als ik een mooi lied voor het eerst hoor, als ik het resultaat van een verbouwing zie, als ik gevraagd wordt mee te schrijven aan een project door een uitgever, als iets goed lukt (een nieuw recept bv of 10 km hardlopen), als anderen een topprestatie leveren (en dat hoeft niet iets groots te zijn!), over alle vormen van Schoonheid, over de hechte band van een familie, over zoveel verschillende mensen en culturen, zoveel verschillende dieren, zoveel verschillende bomen en planten en bloemen, maar ook als ik bij de kassa m'n boodschappen mag afrekenen.

Dat was het dan! Graag wil ik vragen of Hannie van der Staaij het stokje van me over wil nemen.

3 opmerkingen:

www.annderverhaal.nl zei

Wat een mooie invulling van deze tag en wat een prachtig lied schreef jij. Graag gelezen en beluisterd.

Lieneke van Vuuren zei

Dankjewel Ann!!

Marieke zei

Mooie blog en je lied blijft mooi!

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.