4 maart 2024

Ze mengen niet

Die gekke muis doet het weer niet en de draadloze muis liet ik vorige week vallen en is ook kapot. Echt iets om shagrijnig van te worden, want je kunt dan helemaal niks. Dus ik werd een klein beetje geïrriteerd.


BAM!
Ik geef mijn laptop ervan langs, een klap onder het toetsenbord. En raad eens: het werkt!! Mijn muis doet het perfect! Ik kan me wel altijd gaan zitten te beheersen en me inhouden, maar soms is het ook gewoon even goed om boos te worden en daar iets mee te doen. Dat is mijn les vandaag. En ik weet heus wel dat je dit niet te pas en te onpas moet toepassen! En dat je ook niet moet overdrijven.

Het is maart.
Februari ligt achter ons.
In februari begon ik een nieuwe gewoonte:
elke dag een rondje fietsen
Nee, het lukt niet elke dag,
ik probeer hier niet krampachtig in te zijn.
Als het lukt, dat fiets ik.
Als het niet lukt, dan niet.
Zo simpel is dat!
En als ik fiets dan geniet ik!
Ik zal er straks nog wat foto's van laten zien.

En met maart is het voorjaar toch ook echt begonnen! Ik was 8 dagen aan het werk bij 1 gezin, dat was leuk! Op één dag zette ik de auto iets verder weg, zodat ik een stukje kon lopen en kwam ik langs dit mooie boompje.


Zo mooi, hoe die knopjes bijna uitbarsten van vreugde en hun bloemen laten zien.


Op diezelfde dag ging ik 's middags naar huis en deed per ongeluk de mobiel van 'papa' in de zak van mijn witte jasje... Natuurlijk dacht ik dat het de mijne was. Ik kwam er pas achter toen ik mijn mobiel wilde pakken om google maps aan te doen voor de rit naar huis. En omdat ik mijn auto dus een eindje verderop had geparkeerd, duurde dat wat langer dan wanneer ik hem voor de deur had gezet. Ik wist niet hoe snel ik weer naar hun huis moest rijden om het mobieltje terug te geven. Gelukkig kon hij er om lachen!

Op de laatste dag namen we afscheid en kreeg ik deze heerlijke Portugese hapjes. Lekker zoet, ik moest ze een klein beetje opwarmen, mmm!


En toen had ik 7 dagen... nee 8 dagen vrij! Mijn eerste werkdag werd vandaag een dag opgeschoven, van zaterdag naar zondag. De eerste twee dagen heb ik nodig om bij te komen. Gewoon even niks, geen mobiel, geen afspraken, alleen maar een beetje rommelen in huis. En met K samen naar de Intratuin en ook nog een koffietje gedronken daar. We hadden van tevoren afgesproken dat we er heen gingen voor de leuk en niet om persé alles wat we nodig hadden te scoren. En dat is goed gelukt. Toen we vonden dat het voor die dag genoeg was, bleek het voor onze tuin ook genoeg te zijn. Als je daar rondloopt lijken de planten en boompjes veel kleiner en onze tuin in gedachten veel groter... gek is dat. Een andere keer laat ik foto's van onze nieuwe aanwinsten zien. Deze maakte ik in Intratuin. Wat een apartjes!


Op een van mijn fietstochtjes reed ik langs een boekenkastje. De wereldbol paste niet in mijn fietstas, dus die liet ik staan. Er lag ook nog een Bijbel, die heb ik ook laten liggen. Maar die andere boekjes over Mormonen had ik beter wel mee kunnen nemen, daar hebben andere mensen toch niets aan 😦. Maar dat bedacht ik later pas.


En ik vond de vlag van Israël tussen alle andere vlaggen in die langs het water staan. Ik denk dat alle landen wel te vinden zijn. Welk land zal ik de volgende keer zoeken? Marokko? Zo leer ik wel de vlaggen...


In onze tuin is het ook lente aan het worden! Voor de eerste keer gaat deze magnoliastruik bloeien! Ik kan niet wachten. Het begin is er!


En bij de buurvrouw voor de deur staan ook allemaal leuke voorjaarbloemetjes.


Elke keer verwonder ik me weer, jullie ook?


En waar ik een poosje terug eerst alleen nog maar blauwe druifjes zag voor het raam ergens in de straat, daar zag ik nu nog meer bloemen.


Gisteren kwam H. Wat wordt ze groot! Zo groot dat we konden stoepkrijten voor de deur. Wat heb ik dat vaak met onze kinderen gedaan.


En we gingen naar de speeltuin. M ging mee en vermaakte H, terwijl ik een klein stukje verder las in het boek 'De radicale uitbanning van haast'. Dat is echt wat ik wil. Misschien komt het omdat ik al 47 ben. De schrijver zegt bijvoorbeeld dit:
'Liefde en haast zijn als olie en water. Ze mengen niet!'
En dat doen ze niet als je 47 bent, maar ook niet als je 12, 28 of 39 bent. Dus misschien heeft het niks met leeftijd te maken.
 

In februari las ik de volgende boeken uit:
# 'Bouwen in een verscheurde wereld' van Anne van de Bijl
# 'Een jas vol kogelgaten' van Todd Nettleton (Een mooi boekje met veel getuigenissen van christenen die vervolgd werden/worden, een aanrader!)
# 'Kruistocht' van Tim Keller
# 'Het lijden van Christus tot zijn gevangenneming' van Thomas More (Een klein boekje dat ik vond in een kringloopwinkel. Mooi om te lezen in deze lijdenstijd. En ook bijzonder dat hij het schreef toen hij in zijn dodencel gevangen zat, dat geeft het nog meer diepgang)

Ik ben benieuwd welke boeken jullie gelezen hebben!
Tijd om weer naar huis te gaan van de speeltuin. Onderweg zagen we een poes. Dat zit toch helemaal niet lekker?!


Twee poezen zelfs!


Het is vandaag een bijzondere dag, maar daar vertel ik de volgende keer meer over!

👋

1 opmerking:

Aritha V. zei

Van deze blog heb ik oprecht genoten. Maar niet gezegd. Als ik 's-avonds oin bed op mijn mobiel je blog lees kan ik niet reageren. Dus bij deze.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.