3 januari 2023

Dat blijft bijzonder

 Vanochtend vroeg in bed dacht ik terug aan die ene dag in 2021. Dat K. van de kerk naar huis fietste en zijn hart er plotseling mee stopte. In dit soort situaties gebeurt het vaak dat omstanders het zien en 112 bellen. Terwijl de meldingen binnenkomen bij de ambulances en de politie, zal de telefonist(e) instructies geven wat er gedaan moet worden zolang de hulpdiensten nog niet aanwezig zijn. In het geval van K had het niet heel lang hoeven duren, omdat het politiebureau om de hoek en het ziekenhuis op nog geen afstand van 2 km was.

Maar nu ging het anders. K. was bijna thuis (waar hij dan op bed zou gaan liggen omdat hij niet lekker was) en daarom dacht hij: 'nu moet ik niet hier nog omvallen'. Binnen 10 seconden lag hij op de grond. Een paar minuten daarvoor waren er twee agenten die net aan hun dienst begonnen, in de auto stapten en de hoek omreden. Zo kwamen ze aanrijden toen K net gevallen was. Ze renden de auto uit, namen hun AED-koffer mee, scheurden zijn overhemd en shirt kapot en begonnen met reanimeren. Nog voordat er een melding binnengekomen was, waren ze er al! Dat blijft bijzonder.

En ik dacht vanochtend. Zo maakt God zichzelf bekend in zijn Woord! Al vóórdat er een melding bij Hem binnen komt is Hij daar al. Voordat wij Hem aanroepen, weet Hij wat we nodig hebben. Al voordat we Hem iets vragen, geeft Hij antwoord.

Een foto van Vadim Stein, gevonden op Pinterest

Zoals het zo mooi in Jesaja 65:24 staat:

“Voordat zij Mij roepen, zal Ik hun al antwoord geven. Terwijl zij nog tegen Mij praten over wat zij nodig hebben, zal Ik al beginnen hun gebeden te verhoren!”



3 opmerkingen:

marijke zei

Dankjewel voor dit bemoedigend getuigenis

Sandra zei

Ik weet het nog zo goed; dat je schreef op je blog dat dat gebeurd was, en ik weet nog dat er verbijstering en dankbaarheid sprak uit je blog, dat voelde je als lezer, ik keek daarna een poos dagelijks op je blog om te weten hoe het ging. Heel bijzonder om nu het 'verhaal er achter' te lezen, dankjewel voor het delen.

Elsa zei

Ola Lieneke, ik wil je een gelukkig jaar wensen met veel liefde en gezondheid in dit prachtige nieuwe jaar. Liefs Elsa.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.