21 juni 2019

We are none of us free!!

Vandaag geen foto's van mezelf, maar wel van iemand die ik goed ken en die voor zijn werk voor IJM naar de Filipijnen is geweest en daar deze mooie foto's maakte. Ik kan daar echt van genieten, om even 'mee te kijken' naar hoe het daar is. De organisatie leerde ik een aantal jaren geleden kennen, door het boek 'Vrijheid voor Lynn', helaas niet meer te krijgen. Wat een prachtig werk doen ze om het onrecht terug te dringen en te vechten voor de vrijheid van mensen, waaronder heel veel kinderen. Het boek 'Passie voor Recht' is ook van IJM en absoluut een aanrader!

Until we are all free,
We are none of us free!
(Emma Lazarus, IJM)

Hier het verhaal van Gertjan:

Begin april bezocht ik Manila in de Filipijnen om het werk van International Justice Mission (IJM) van dichtbij te zien. Dat was een nogal heftige ervaring. Dag na dag hoorden we verhalen over cyberseksslavernij. Honderdduizenden kinderen (soms van nog geen 2 jaar) worden misbruikt voor webcams. Criminelen verdienen hier heel veel geld mee. Het is een realiteit die je totaal kan verlammen. De teamleden van IJM in Manila kennen ook die gevoelens van verbijstering, verdriet en woede. En toch, ze gaan door met het gevecht tegen cyberseksslavernij, gedreven door de liefde van Christus. Ze sporen kinderen op, bevrijden hen (in samenwerking met de overheid) en zorgen voor traumazorg. Bovendien werkt het IJM-team in Manila eraan dat criminelen veroordeeld worden, zodat het misbruik bij de wortel wordt aangepakt.
Komende zaterdag doe ik mee aan de Mudraise, een obstacle run door de modder. Zo wil ik bijdragen aan het bevrijdingswerk van IJM in Manila. Zodat zij door kunnen gaan met hun gevecht.
De realiteit van cyberseksslavernij is heel duister. En intimiderend. Maar we hoeven niet machteloos te staan Of zoals Sam Inocencio, directeur van IJM in de Filipijnen, zei:
"Je kunt bij dit werk totaal overweldigd worden door gevoelens en emoties, en je kunt er echt door neergedrukt worden. Maar als je in dat gevoel blijft, gebeurt er feitelijk niets, de kinderen blijven in het misbruik. Wat wij telkens weer doen is: we zetten onze gevoelens en emoties om in daden. "












Wil je nog twee andere blogs van Gertjan lezen over zijn reis naar Manila, klik dan hier en hier!
Of misschien wil je zelfs ook wel een sponsorbedrag(je) overmaken, dat kan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.