1 november 2018

JC'18 Prayer and Justice


Een van de 'story's' die je kon volgen op het pre-program van de 'Justice Conference' was:
Prayer and Justice
Deze workshop werd gegeven vanuit de gebedsorganisatie 24/7. Het verhaal dat de studente daar vertelde, wil ik graag met jullie delen.

Zij waren met een groep van 24/7 in Ibiza om daar de straten op te gaan en te bidden voor de mensen. Terwijl ze daar liep zag ze naast een gebouw een paar vrouwen (prostituees) staan om pauze te houden, schaars gekleed, zwaar opgemaakt... En ze ving een blik van een van die vrouwen op en probeerde naar haar te glimlachen, maar haar hart brak. Onmacht overspoelde haar: 'Ik kan helemaal niets voor deze vrouw(en) doen!' Ze had nog maar een verlangen en dat was terug naar de gebedsruimte te gaan en daar haar hart en tranen voor God uit te storten. En dat was zo goed! God vulde haar opnieuw met vrede en leerde haar naar de situatie te kijken vanuit Zijn perspectief. Zij kon niets veranderen, maar Hij wel! Daarna ging ze, bemoedigd en sterker opnieuw de straat op.

Wat uit haar verhaal sterk naar voren kwam, was de afhankelijkheid van God. Het bewust zijn dat 'ik' het niet kan, dat je er eigenlijk maar bij staat en er naar kijkt...hoe God het doet!

Ook hierin herken ik iets uit mijn eigen leven. Sinds de zomer begonnen mijn vriendin en ik een 'vrouwenochtendje' voor vrouwen in de wijk die meer willen weten over Jezus en wat er in de Bijbel staat. We proberen niet voor God uit te lopen, maar al biddend Zijn aanwijzingen te volgen, een mooi avontuur! We zien veel leed en leugens en gebroken levens. Niet één haar op ons hoofd die denkt dat wij daar wel even verandering in zullen gaan brengen, maar we zien wel met een verlangend hart uit naar wat God doet en gaat doen. En dat Hij ons hierin wil gebruiken, dat blijft een groot mysterie vind ik. Een vrouw heeft afgelopen zondag haar leven aan Jezus gegeven! Ze was nog niet eens naar onze ochtenden gekomen, maar zat al wel in de appgroep, ze wilde graag mee met m'n vriendin naar de kerk, en die week daarna wilde ze weer en die week daarna weer...dat was zondag.
Er is feest in de hemel en wij vieren het mee!

En met dat we deze stap hebben gezet en in gebed zijn, gebeuren er meer dingen. Mijn ogen gaan meer open voor de mensen om me heen, ik krijg ideeën om met mensen in contact te raken. Het uitvoeren is vaak een drempel, maar ik lach om de drempel als ik daarover heen ben en dank God voor het contact...dat ik even in iemands ogen en hart mocht kijken.
En elke keer en op elk moment kan ik terug naar de Vader, mag ik mijn hart bij Hem uitstorten, mag ik Hem vragen wat ik maar wil en prijs is Hem voor wat Hij doet!

Er werd tijdens deze conferentie een tip gegeven om gebed echt in te plannen in je dag of week. Begin met een klein moment en natuurlijk mag je veel meer bidden dan alleen die momenten, maar structuur brengen in je gebedsleven kan goed doen en goed zijn. Terwijl ik dit schrijf denk ik hoe alles steeds weer veranderd. Vroeger werden er oproepen gedaan en moest er geleerd worden om niet alleen tijdens je vaste gebedstijden te bidden, maar ook tijdens je dagelijkse bezigheden. Nu klinkt de oproep precies andersom. Een vast moment en een vaste plek kan je het gevoel geven thuis te komen bij God.

Bezoek de website eens om te kijken of ideeën/inspiratie op te doen!

Een pop-up prayer room in een bestelbus.



4 opmerkingen:

Christelijke Bloggersclub zei

Heel mooi! Ik ga op die site kijken (Aritha)

Emma zei

Mooi om te lezen. Vooral dat God wel weet hoe en wie we mogen benaderen.
Meer vanuit Zijn perspectief anderen benaderen

www.annderverhaal.nl zei

Een inspirerend verhaal. Ik bid graag maar het mag best wat structureler. Bedankt voor de tip.

DanielleOnderweg zei

Wat een aanmoediging, dank je wel.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.