12 september 2024

Tuinfeestjes

Maandagavond hadden we ons tweede maandagavondfeestje in de tuin onder het afdak. Vorige week was het een pavlovafeestje.


Die was gezellig, gewoon wat tijd nemen om gezellig te kletsen en te genieten van iets lekkers.
Zondag was ik geïnspireerd door dit filmpje, ik vind het heerlijk om naar te kijken en ik kreeg zin om een applecrumble te maken. Een met havermout en walnoten en chocola in de crumble. 


Mar kwam later thuis en at een stukje toen ik al in bed lag. Ze zei vanochtend: 'Ik heb nog nooit zo'n lekkere crumble gegeten!' We wachtten deze keer tot S van haar voetbaltraining terugkwam. 


Die meiden kunnen goed kletsen, maar over het antwoord op de vraag wat we aanstaande zondag mee zouden kunnen nemen voor de pot luck, kwamen we niet echt uit. Dat geeft niet, want we hebben nog een poos. Ik wil er in ieder geval niet over stressen. Als dat gebeurt laat ik het aan iemand anders over.


K kwam er ook bij zitten met zijn pot koffie. Nog gezelliger! 
Zo'n feestje duurt hooguit 3 kwartier, maar het is een leuke manier om afscheid van de zomer te nemen en de herfst te verwelkomen. 


Of er volgende week een derde tuinfeestje komt? Ik weet het nog niet. Dat ligt er ook een beetje aan of ik ergens door geïnspireerd wordt deze week.

Vandaag zit ik voor het eerst sinds lange tijd eigenlijk de hele dag binnen. We moeten alleen niet de amandelboom vergeten! De amandelen springen open en volgens mij betekent dat dat ze eraf mogen. Maar wat dan?? Ik moet het echt op gaan zoeken!


Ik vind het prachtig om te zien, het is gewoon een soort lijm wat je er tussen ziet.


De hortensia is ook op, maar die laten we deze keer de hele winter nog staan. Wie weet gaat het sneeuwen, dat geeft een mooi effect op de blaadjes.


Ik ben meer van vogels gaan houden deze zomer. Ik haalde een boek bij de bieb en las dat een kommetje met water ook vogels naar je tuin lokken. Nu heb ik wat uitgedroogde amandelen van de boom geplukt, een vijg die al door een of ander beest was aangevreten op de aarde gelegd en een bakje met water. Kom maar vogeltjes. Binnenkort zal ik jullie verrassen met nog iets mooiers!


En kijk eens!! Ze komen echt 😍



👋







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.