18 september 2024

Een heel klein stukje

En ja hoor, er kwam een tuinfeestje nr. 3 en nr. 4 staat ook al vast. 'Vast' in de zin van dat die komen gaat, maar we bekijken per dag wanneer het echt zal gaan gebeuren. We hadden natuurlijk zoveel appels geplukt vorige week, daar moesten we iets mee. Dus bakte ik gisteren appelflappen. En het was ook nog eens aan het nazomeren buiten, dat alleen al is een feest!


Best moeilijk om te wachten op de anderen. De appelflappen waren zo op, maar we bleven nog even zitten kletsen. Op insta deelde ik deze foto en schreef erbij:
'We lachen om de verhalen over werk, school en kerk. We balen dat niet iedereen er is. En we irriteren ons als iedereen door elkaar praat. Zo gaat dat met tuinfeestjes.'

En natuurlijk niet alleen met tuinfeestjes. 


Dichtbij het feestje stond kikker de wacht te houden bij de vijver. Het water is helaas nog niet echt schoon. Daar wordt vrijdag of zaterdag iets aan gedaan, vermoed ik.


Afgelopen dagen heb ik me veel met deze rol papier bezig gehouden. Het is een fijne manier van ontspannen. Het plaatje vind ik ook nog steeds erg mooi en de kleuren vervelen niet. Dus gingen we van hier.


Naar daar.
Eigenlijk jammer als dit af is.
Ik ben al op zoek naar een andere:)


Het boek 'Gods geheime plan' van Dallas Willard lag al een poosje in m'n schuur. Het lukt me niet om er verder in te lezen. Tot afgelopen week. En nu kan ik moeilijk stoppen als ik lees! Het is een boek over de Bergrede.
Ik deel een heel klein stukje, waar ik zelf nog eens goed over na wil denken. Wat zou er veranderen als ik steeds op deze manier met mensen om zou gaan?
'Er is nooit sprake van 'een-op-een'. Jezus is de bemiddelaar in elke relatie. Ik bedenk nooit zomaar wat ik samen met jou, aan jou of voor jou ga doen. Ik bedenk wat wij, Jezus en ik, gaan doen met jou, aan jou of voor jou. Ik denk evenmin aan wat jij gaat doen met mij, aan mij of voor mij, maar ik denk aan wat jij en Jezus gaan doen met mij, aan mij of voor mij.'

We hoeven hier niet heel krampachtig mee bezig te zijn natuurlijk.
We hebben er geen idee van of we denken niet op deze manier, terwijl het wel een diep verlangen is dat Hij overal bij betrokken is en in onze relaties komt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.