25 augustus 2024

Het was bloedje heet

Dacht ik elke dag gezellig een blogje te schrijven in Duitsland, hadden we écht geen wifi daar! Dan maar een blogpauze! Afgelopen week waren we wel thuis, maar was er steeds iets anders te doen. Vandaag laat ik jullie een beetje mee nagenieten van de vakantie. Duitsland is mooi, de stadjes zijn leuk om doorheen te lopen. Ik laat jullie iets van Passau zien. Eerlijk gezegd heeft Passau een stukje van mijn hart gestolen!
We hebben veel kerken gezien met prachtige glas-in-lood ramen en veel beelden, echt Roomse kerken. Ik vond ze eigenlijk niet zo mooi.
Dit kleine kerkje vond ik wel mooi! Misschien wel net zo Rooms, maar veel rustiger... nederiger zou ik bijna zeggen.


Ook het kruis met Jezus erop afgebeeld vond ik veel mooier dan wat ik tot dan toe had gezien. Ik denk dat het komt door de eenvoud die ervan af straalde.


We liepen wat straatjes in en uit en op een gegeven moment in de 'Heiligergeistgasse' (!!) zagen M en ik een mooie witte duif. We maakten wat foto's en liepen verder, maar de duif bleef maar met M meelopen en zelfs meevliegen! Is hij niet mooi?!


Het niet grappige van dit uitje was, dat het precies die dag de 'LievevrouweMariadietenhemelvoer'-dag was! En dus waren alle winkels gesloten. Ook de supermarkten. Uiteindelijk hebben we bedacht dat we hierdoor juist heel veel moois wél hebben gezien.


Het was een héle warme dag en we ontdekten dat we ook langs het water konden lopen. En daar heb ik zó van genoten, dat kan ik moeilijk met woorden beschrijven.


Het was zo fijn om er samen te lopen en te genieten van het uitzicht.
Ik heb een paar foto's gemaakt, maar zie nu dat het eigenlijk elke keer van hetzelfde is. Het was ook te mooi om er maar één foto van te maken.


We kwamen deze leuke eendjes tegen. Wel een beetje laat voor eendenkuikens.


Uiteindelijk kwamen we bij het punt waar 3 rivieren bij elkaar komen: De Donau, de Inn en nog één die ik ben vergeten. Daar waren mensen ook lekker aan het zwemmen. Geen gek idee, want het was gewoon bloedje heet!


En toen langs de Inn weer terug. Of was dit nou de Donau? In ieder geval vind ik de Donau ook heel mooi. K en ik gingen ooit in een ver verleden samen een weekend weg en toen reden we langs de Moezel. In mijn herinnering leek het hier wel een beetje op. Ik denk dat ik rivieren gewoon zowiezo mooi vind.


En toch, op die gesloten-winkels-dag zag ik een winkeltje dat tóch open was. En daar kocht ik deze 'Passau-mok'. Als herinnering aan deze vakantie en aan deze mooie stad!


En wat ook nog heel leuk was, we gingen na deze stadswandeling de was doen in een wasserette. Toen alle was aan het draaien was gingen we een eindje rijden. Eigenlijk op zoek naar een ijsje, maar die konden we niet vinden. En toen reden we ineens Oostenrijk binnen, dat was leuk! En ook zo mooi, wel een half uur langs het water gereden en nog even een wandelingetje gemaakt naar de grensovergang.


En nu zijn we weer fijn thuis met onze eigen Rotterdamse kerken en rivieren en eenden.


❤❤












2 opmerkingen:

Marijke zei

Leuk om je blogje te lezen, heb je berichten gemist. Maar het is voor jezelf denk ik ook best wel eens lekker om 'digitaal uit' te staan. Hoop dat je de accu hebt opgeladen in Duitsland. Lees in ieder geval in je blog hoe fijn je samen hebt gewandeld.

Goede zondag toegewenst!

Aritha V. zei

De duif! Ik heb deze natuurlijk allang geleden en dubbel gezien, volgens mij ook op je status. Maar nu neem ik even tijd om te reageren. haha.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.