29 december 2023

Lekker lezen op de bank

❤Over vandaag❤

Eigenlijk heb ik niet zoveel te schrijven vandaag.
Vanochtend ging ik tennissen en dat was heerlijk. We hebben ons ingeschreven voor heel 2024, wie weet nemen we ook nog een aantal lessen als ik klaar ben met m'n opleiding.
Vanmiddag wilde ik gaan schaatsen met een paar meiden, maar helaas was het al volgeboekt, dat was wel jammer. Toen zijn we nog even naar een kringloopje gegaan, maar heel veel zin hadden ze er ook niet in, dus werd het niet echt een succes. Maar toch weer met een stapeltje Donald Ducks weer naar huis gegaan, waarin ze vanavond lekker op de bank zitten te lezen.
Altijd een leuk hoekje dit!

❤Een wonder❤

Op de tafel staat een kleine (m'n moeder vond 'm klein!) Amarilles, op tweede kerstdag ging hij ineens prachtig open, dat was een mooi cadeau! Ik zeg regelmatig dat er wonderen op tafel gebeuren en wil eigenlijk dat iedereen elke dag die knoppen en uiteindelijk bloemen bewondert. Mar maakte er een mooie foto van die ik vandaag mooi kan gebruiken.

❤Een bemoediging❤

Vanavond pakte ik een mooi en bemoedigend boek en ging ook maar lekker op de bank zitten lezen. Er stond een mooi stukje in over Hudson Taylor, die zich verzwakt voelde door zijn eigen zonden en tekortkomingen. Hij kreeg een brief van een vriend en één zin raakte hem recht in zijn hart:
'Hoe kan je geloof versterkt worden?
Niet door het nastreven van geloof,
maar door te vertrouwen op de Getrouwe.'

Later, toen hij Markus 11:22, 'Heb geloof in God', bestudeerde, ontdekte hij dat het oorspronkelijke Grieks, ekete pistin Theou, betekende 'de trouw van God hebben (of behouden).' In plaats van te proberen zelf geloof op te bouwen, moest hij eenvoudigweg vasthouden aan Gods trouw.
Het betekent dus dat ik me tijdens de stormen in het leven, niet optrek aan 'mijn' geloof en ook niet naar beneden laat trekken door mijn ongeloof, maar me vasthoud aan de trouw van God!

Dat is heerlijk om te lezen, mijn moeheid raakt ervan op de achtergrond.
____________________________

❤Nog een leuke foto❤

Tot slot nog een leuke foto van onze kleindochter. Het is het leuke kerkje wat bij mijn ouders staat, waar ik pas ook een foto van liet zien, alleen dan vanaf het raampje naar binnen. Die verwondering en nieuwsgierigheid van dit kleine meisje, ik vind het prachtig!



2 opmerkingen:

marijke zei

Mooie bemoediging van de vriend van Hudson Taylor. Goed om vast te houden aan Gods trouw. Ook ik ben zo vaak geneigd het zelf te willen doen.

Our hope is not in the New Year - but in the One who makes all things New.

Anoniem zei

Bedankt voor t mooie stukje over het geloof 😍 Aritha

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.