6 juli 2020

Zo eenvoudig en goed is het leven soms

De laatste dagen was ik zo moe. En als ik moe ben, kan ik huilen om niks en maak ik het in mijn hoofd allemaal zo zwaar. Alle blijdschap is ver te zoeken. Een nachtje slecht slapen hakt er in. Gisterenavond las ik Psalm 13, David leek een beetje in dezelfde stemming te verkeren, hoewel hij er veel meer reden voor had dan ik en het bij hem ook van langere duur was. Hoor wat hij zegt:
'Hoelang zal ik nog plannen maken in mijn ziel, verdriet hebben in mijn hart, dag na dag?'
Wat me helpt als ik de Psalmen lees is dat de schrijvers zich altijd op God richten. Ze storten hun hart met al hun ellende uit voor de troon van genade.

Ik heb me pas voorgenomen om dit ook te gaan doen. In plaats van mopperen en klagen, ga ik naar Degene die voorziet in alles wat ik nodig heb. Vaak is het een vertroosting of een Woord van God rechtstreeks tot mijn hart wat ik écht nodig heb en zelden iets wat in mijn omgeving zou moeten veranderen.
 
David richtte mijn blik gisteren ook op een gedachte, die me hielp om me niet blind te staren op het moment of op een paar sombere dagen:
'Ik echter vertrouw op Uw goedertierenheid'
  Zijn goedheid en trouw zijn er elke dag!💓 


Een nieuwe week is begonnen en ik zit lekker even met een boek en een kop koffie op de bank. Vanochtend heb ik al een flink eind gelopen naar de dierenarts. Philip zou een vaccin moeten krijgen, maar dat ging niet door omdat hij de laatste dagen niet helemaal fit was. Over 1 of  2 weken dan maar.

5 van de 7 kids zijn thuis. Mar is al helemaal klaar voor dit schooljaar en is lekker tot rust aan het komen.


M en R zijn nog een dagje aan het uitzieken en L en A leren voor hun laatste toetsen.

Gisteren liep ik in de tuin en zag de eerste bijna rijpe framboos!


Philip neemt z'n rust...


Het boek dat ik aan het lezen ben is van Henri Nouwen: 'Op weg naar huis', het laatste dagboek. Ik kan niet overal achter staan wat hij schrijft, maar het leest prettig en ik krijg ook zin om zelf weer in m'n dagboek te schrijven, iets wat ik het afgelopen jaar schandalig heb verwaarloosd. 
Een klein en kort citaatje:
'Bijna de hele dag regen! Afgezien van een paar boodschappen doen zijn we binnengebleven en hebben we gelezen, geschreven, gegeten en met elkaar gebeden.'
Zo eenvoudig en goed is het leven soms.
Ik wens je een mooie dag!

Tot slot...
Gisteren hadden we een mooie belijdenisdienst. 4 jongeren deden belijdenis en gaven hun getuigenis. Ik hield het natuurlijk niet droog! Er werd ook een mooi lied gezongen. Je kunt het luisteren vanaf: 31:23. Onze Zweeds/Congolese zanger vindt het niet makkelijk om Nederlandse liederen te zingen, maar bij dit lied geeft het een accent wat het nog mooier maakt vind ik:) En de woorden raakte mijn hart, misschien juist wel omdat ik zo somber was.


En wil je de getuigenissen ook horen? Twee getuigenissen komen vanaf:
54:35 en  de andere twee vanaf: 1:34:52
En natuurlijk is de hele dienst het ook waard om te luisteren

Let op!
Het youtubefilmpje is niet te zien als je deze blog op je mobiel leest!
Ga dan naar de internetversie!





2 opmerkingen:

marijke zei

Hoi Lieneke,

Bedankt voor je bemoediging. Heb dat zelf ook zo nodig, dat ik me op Hem richt. Kan soms helemaal verstrikt raken in bepaalde zorgen.

Wat een prachtige foto's ook weer.

Lees zelf momenteel het boek: Leven in het licht van de eeuwigheid, uitgegeven door Friedenstimme. Ik vind het een aanrader.

De kerkdienst ga ik proberen te luisteren, hoop dat het lukt.

marijke zei

Heb de kerkdienst geluisterd, heel mooi. Wat ik aan onze kinderen heb doorgegeven is het voorbeeld van de appelboom/pit, vond dat zo duidelijk.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.