30 april 2018

Ik deed de koelkast open en...

We hebben een hond!
Het is een schattige pup, een labrador en we noemen hem Phillip. De eerste dag kroop hij steeds onder de tafel, al is hij daar eigenlijk al net iets te groot voor.


De reacties van de kinderen waren geweldig, zo blij zijn ze ermee. De eerste twee dagen zijn nu voorbij en we zijn allemaal behoorlijk moe en een beetje gestrest. Hij houdt ons 's nachts nog wakker en we moeten allemaal leren om hem ook even met rust te laten. Vanochtend deed ik de koelkast open en viel er een bak met slagroom over me heen. Even later begon Philip te poepen en kwam het op m'n trui en toen was het nog niet eens half 9!
Nu hebben we een rooster gemaakt wie wanneer met hem mag doen wat nodig is en dat gaat al beter.
En ik houd in gedachten dat dit allemaal maar tijdelijk is.


Verder is het natuurlijk vakantie, na alle drukte van wassen, dweilen en activiteiten is een bakje koffie zooo lekker! Ik ga zulke momenten inplannen, het helpt me om m'n hoofd en hart rustig te houden.

En...ik blog deze vakantie elke dag. En als jullie tips hebben voor de opvoeding van onze pup of een leuk verhaal over jullie huisdier, deel ze in een reactie! 

5 opmerkingen:

Aritha (Ariella) zei

Ik wist niet meer dat het zo druk is met een pup. Ga je elke dag volgen natuurlijk. Geen tips. Mijn hond was al groot toen ik hem kreeg uit het asiel. En ik was 11. Dus weet ik er niet zoveel meer van.

Wat een schattig beestje zeg!

Anoniem zei

Wat bij ons erg goed hielp bij het janken s nachts (op advies van een hondentrainer): de hond 1 of 2 nachten boven naast je bed in een bench. Gaat dat goed, dan op de overloop, vervolgens onder aan de trap enz tot op de plek waar het de bedoeling is dat hij ligt. Onze hond gilde beneden alles bij elkaar, maar met dit systeem ging het heel goed. Succes! De eerste tijd is heel intensief, maar geniet er ook van want ze zijn zo schattig. Nog een tip, regelmatig lekker ff in de bench. Rust voor de hond en voor de kinderen. De bench moet een veilige, fijne plek zijn voor de hond. Zo...lang verhaal....;-)

Lieneke van Vuuren zei

Heel fijn, dankjewel! Onze oudste wil nu beneden op de bank slapen totdat hij niet meer jankt. ging vannacht al iets beter dan de eerste nacht. Ik ga ook gauw met een puppycursus starten.

Anoniem zei

Zo herkenbaar haha. Wij hebben onze pup nu 8 weken. Mijn man heeft 2 weken beneden op de bank geslapen. Wij hebben hem niet laten piepen en nu slaapt hij van 22 uur tot 7 uur door zonder gedoe. Wij hebben de puppy cursus afgesloten en zijn nu halverwege met de basiscursus. De beste tip die ik gehad heb is verplicht na 1.5 uur in de bench leggen met deken erover zodat de hond geen prikkels krijgt. Ik heb zelfs de afzuigkap aan zodat de kinderen niet hoeven te fluisteren ;-). Het is erg intensief en je moet nog consequenter wezen dan met kinderen haha. Succes!

Creatieve Ik zei

Wat een schatje zeg! Succes met de opvoeding :)

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.