15 december 2017

Over de was, gastvrijheid en een kinderboekentip


De was en een zieke

Vandaag een ziek meisje thuis. En terwijl Mar laat moest beginnen en beneden nog wat huiswerk aan het maken was, ging ik even boven aan de slag. Lekker wat bedden verschoond en heel veel was weggewerkt. Gisterenavond had ik al een berg weggestreken. Nu nog wat wassen weg wassen vandaag dan is het wat dat betreft weer even rustig dit weekend.


Gastvrijheid en genade

Nu kan ik gezellig bij S zitten. Ik ga lekker wat (voor)lezen en schrijven. Vanochtend las ik in het leesplan 'Your home is an embassy' van de Bible-app:
Every visitor was to be greeted in a way that displayed to him the gentleness of the reverence of God and the warmth of God's love: a welcome that declared the visitor a gift from God. The porter told every visitor: 'We are so grateful God has brought you to us.'
Het heeft altijd al iets aantrekkelijks gehad voor me, het idee dat wie er dan ook maar in huis komt er een beetje blijer, geliefder, gezegender uit zal gaan dan dat ze er in zijn gekomen.
En ik werd ook even stilgezet bij de volgende tekst:
Immers uit Zijn volheid hebben wij allen ontvangen zelfs genade op genade. Joh.1:16
Uit Zijn volheid, genade op genade...Soms ben ik zo moe, dan laat ik de was liggen voor een later moment en val dan gewoon op de bank in slaap. Slaap is ook echt genade! Maar God is en wordt nooit moe, ook niet van het geven, geven, geven, genade op genade.


Kinderboekentip
Lezen, ik kan er geen genoeg van krijgen, heb gisteren ook weer twee boeken bij mijn vriendin uit de boekenkast gehaald:) Niet zo gek dat ik er dan ook van geniet als de kinderen aan het lezen zijn of als ik een leuk boek heb gevonden om voor te lezen. Voor het slapen gaan was ik deze week dit boek aan het voorlezen voor S:


Ik heb ooit geprobeerd zoveel mogelijk boeken van deze schrijvers te verzamelen omdat ik ze zo leuk vind. Maar deze had ik nog nooit gezien. Het is een leuk verhaal, dat gaat over Indi en Kai die een hoofdtooi krijgen, maar zelf de veren moeten verdienen door dappere daden. Een aanrader!
Het is wel grappig, als K haar dan naar bed brengt, laat ze hem het hoofdstuk lezen dat ik als laatste heb gelezen, dan hoef ik niks te missen:) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.