10 december 2017

Ik ben een wintermens

En toen begon het te sneeuwen. Mooi om te zien hoe alles steeds witter wordt. Ik was net bezig een nieuwe puzzel van 1000 stukjes klaar te leggen op tafel, toen ik een appje kreeg dat S wel gelijk mocht komen naar de verjaardag van een vriendje een straat verderop. Gelukkig maar, anders had ik de hele middag binnen gezeten.


Toen we daar kwamen zag ik hun tuin, ook zo mooi wit geworden!


En binnen was de open haard aangezet. Zo knus, zo warm, op het witte kaartje staat 'Ik weet dat mijn Verlosser leeft!' Ik kreeg een kop koffie aangeboden, maar haastte me om 'nee' te zeggen. Nu wilde ik echt graag buiten zijn.


En daar ging ik de straat op, wat een modderig sneeuwgedoe op de wegen!


Maar dat duurde niet zo heel lang. De kade ligt vol met boten. En ook daarbinnen wordt het gezellig gemaakt.


Als ik hier dan loop, dan weet ik ineens zeker dat ik een 'wintermens' ben! Maar of dat in het voorjaar ook nog zo is...


Wat een mooie wereld zo, het is koud, maar ik geniet met volle teugen! En koude voeten heb ik niet, want ik kon de super warme Uggs van L aan. Die had M eens geruild tijdens een ruilactie op de middelbare school (wat is dat ook alweer lang geleden!). Het was de laatste ruil, waar ik nu dankbaar gebruik van maak.


Bomen en takken met sneeuw bedekt, ik raak niet uitgekeken!


Een kale struik


En natuurlijk kom ik ook veel sneeuwpoppen tegen. Op de heenweg, zag ik een vader met twee kinderen druk bezig met deze sneeuwman. Op de terugweg was hij klaar. Mooi gedaan!


En vlakbij huis kwam ik nog een mooie tegen! Ik heb er wel meer gezien, maar kon ze niet allemaal op de foto zetten. Misschien maak ik ooit nog eens een sneeuwpoppentocht.


En ondertussen had S het reuze naar haar zin. Ze was ook nog lekker buiten geweest met de slee en toen ze weer terug kwamen, zaten ze lekker warm voor de open haard.💖


En nu is het tijd om te slapen. Dat gebeurt niet voordat ik een nieuw hoofdstuk heb gelezen uit een boek van de bibliotheek. En ook niet zonder het sneeuwpoplampje dat ze van opa en oma kreeg.


Hebben jullie ook zo genoten van deze sneeuwdag?

1 opmerking:

Eveline (LookAroundTheCorner) zei

Geweldig he. Zo mooi boomtakken hangen diep met sneeuw. Vol eerbied lijkt het wel. Heel de wereld lijkt vredig. Hoewel je niet op de wegen moet komen. Prachtig vind ik het.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.