24 december 2017

Een herdersmaaltijd


Samen met m'n moeder ben ik een deken aan het haken voor Ha & Ma, daar zijn een heleboel vierkantjes voor nodig! Gelukkig hebben we nog wel even wat jaartjes om het klaar te krijgen. Vorige week was ik bij een vriendin en ze had een mooie effen deken die onze meiden over zich heen hadden op de bank en ze was met een andere bezig. Het was nog nooit in me opgekomen om een deken in een kleur te haken, maar de volgende dag heb ik wol gehaald en ben ik eraan begonnen. Heerlijk om aan één stuk door te gaan. En omdat de wol best dik is, gaat het ook nog eens razendsnel! Het is de granietsteek die ik gebruik, simpel en mooi!

Vandaag was er een kinderkerstdienst met een musical door kinderen uitgevoerd. Erg leuk om naar te kijken/luisteren! Na de dienst had ik een heel gaaf gesprek met iemand die ik wel vaker tegen kom, maar nu voor het eerst hoorde ik haar verhaal. Ze vertelde hoe ze tot geloof is gekomen, van zulke gesprekken word ik zo blij! 

Vanavond eten de meiden en ik bij een nicht en haar gezin. Ze heeft bedacht om er een 'herdersmaaltijd' van te maken. Helemaal donker, alleen bij kaarslicht. Daarna nog zingen met elkaar. Het is daar op zondag altijd een gezellige drukte met nog een andere nicht met man en kind en nog een neef met z'n vrouw. Ze hebben zelf 5 kinderen. Mar past er altijd op en het is zo'n beetje haar tweede thuis geworden. 

Vroeger in mijn tienerjaren had ik ook zo'n tweede thuis in een gezin. Het was heerlijk om daar te komen. En nu zie ik het ook bij Mar. En M heeft ook zo'n gezin waar ze altijd terecht kan en daar gebruik van maakt. Ik vind het heel mooi om te zien hoe andere volwassenen een (in dit geval gelukkig) goede invloed hebben op onze kinderen.

1 opmerking:

Marieke zei

Wat een leuk idee, die herdersmaaltijd!
Wat ben je al ver joh met je deken! Mooi!

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.