23 november 2017

Laat jij het ook een beetje los?!

Ik hoef God niet overeind te houden
Hij houd mij overeind!

Dat sloop er zomaar een beetje in, dat ik, nu het allemaal wat moeilijk wordt, dat ik juist nu moet bewijzen dat God goed is en trouw enzo. Maar vanochtend tijdens een lange wandeling langs het water en een goed gesprek drong het helder en duidelijk tot me door, dat dat niet is wat Hij van me vraagt. Alsof God een beeld is dat ik moet beschermen tegen de wind, het vuur, de regen. Het is juist andersom en hoe heerlijk is dat, Hij beschermt mij! Ik hoef niet te bewijzen dat Hij er echt is, dat zal Hij zelf wel doen en dat kan Hij ook veel beter dan ik.


Laat jij het ook een beetje los?!
Dat geeft lucht en ruimte,
jij mag jezelf zijn 
en God mag ook Zichzelf zijn. 
En zo ga je samen weer verder.

5 opmerkingen:

Lineke vr53 zei

Een ander voorbeeld maar het komt een beetje op hetzelfde neer: Ik ga heel goed om met een vriendin die niets van kerk en God lijkt te moeten hebben. Heel vaak word er een dubbele agenda op tafel gelegd. Ik ga met je om maar je moet wel weten wie God is en eigenlijk moet ik je bekeren. In het begin testte ze me. Toen heb ik gezegd dat ik God niet hoef te verdedigen en niet te bewijzen dat kan Hij prima zelf. Het geeft lucht en we hebben ontmoetingen in ons menszijn. Zo heerlijk relaxt is dat.

Lieneke van Vuuren zei

Ja, precies!! Het haalt de kramp uit zoveel dingen weg!

Hannie van der Staaij- de Haas zei

Helemaal mee eens lieneke! Toen ik zo depressief was dat ik dood wilde, toen ik alles losliet, toen was Hij er omdat zijn idee was dat mijn leven nog niet klaar was. Zijn bescherming heeft mij gered! En inmiddels denk ik dat Hij gelijk had ��

Lieneke van Vuuren zei

Wat een mooi persoonlijk voorbeeld, dankjewel! Fijn dat het nu echt beter met je gaat!!

Lisanne van Dijk zei

Wat een mooie gedachte!

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.