29 november 2017

Een waxinelichtje in de nacht

De mooie herfst kleuren, 's avonds vroeg donker, gezellige kaarsjes op tafel, kinderen die lekker binnen spelen, knutselen of huiswerk maken of een surprise in elkaar bouwen, warme chocolademelk met slagroom, mooie dikke sokken aan, de warmte van de verwarming, de koude regen op mijn warme huid tijdens een rondje hardlopen, de wind in mijn gezicht, het voldane gevoel van een uurtje aquarobic en dan thuiskomen in een huis vol mensen waar ik zoveel van houd, tijd om wat langer in de keuken te staan, wat meer aandacht aan het eten te geven, een fijn boek lezen op de bank en alles om je heen vergeten of een leuk haakwerkje oppakken of een blogje tikken op de laptop, 's avonds moe onder een warme deken kruipen in de armen van mijn lief, een waxinelichtje in de nacht die uitgaat als ik slaap, een gehaakte deken waar iedereen onder wil kruipen tijdens het kijken van een film, bemoedigende woorden, gezegd en geschreven. Een potje darten met m'n man en zonen, een dochter die gitaar leert spelen. En een God die zegt: Ik Ben! Het Brood wat meer dan iets anders verzadigd en waar ik tegelijkertijd nooit genoeg van krijg, de diepe, diepe vreugde van een Geest die een woning maakt in mijn hart.

Ik zou nog even door kunnen gaan en het zou een lange, lange lijst worden van dingen waar ik dankbaar voor ben, een lijst vol zegeningen, klein en groot. Ze zijn er altijd en ze zijn overvloedig, het zijn er eigenlijk veel meer dan ik kan tellen. En toch wil ik het doen, wil ik het blijven doen. Ik wil niet verzanden in die eeuwige treurnis van gedachten als 'had ik maar', 'wat als' en 'stel dat'. Het heeft geen enkele zin, het geeft geen enkele hoop en het breekt je tot en met! Ik zou me er spontaan boos over kunnen maken!
Zo, dat was vooral even een toespraak voor mezelf, dat doe ik tegenwoordig wel vaker, maar daar later meer over!:)

Ik neem je nog even mee de keuken in! Maandag maakte ik heerlijke appelmoes, of eigenlijk was het meer compote of eigenlijk iets ertussenin. Belangrijk was dat het goed gelukt was en erg lekker! Bijna iedereen vond dat.


En ik haalde verse sperzieboontjes, ook zoveel lekkerder dan uit een pot. Ik haalde 'vroeger' altijd potten voor het gemak, het zijn er altijd zoveel om te klaar te maken. Maar wat geeft dat eigenlijk?!


Als ik oppas dan is er altijd koffie van verse koffiebonen! Ik vind ze iets moois hebben en ze ruiken zo lekker!


En vandaag ga ik erwtensoep maken! Alle ingrediënten zijn vers, maar alles zit al wel in een pakket, ik heb er vier van nodig! En ik maak kaneelbroodjes voor vanavond bij de koffie. Vanmiddag hebben we helemaal niks te doen, dus blijven we lekker binnen en zullen ons wel vermaken!

2 opmerkingen:

www.annderverhaal.nl zei

Krijg helemaal zin om ook erwtensoep te maken en te genieten van alle winterse momenten die je beschrijft. Fijn dat jij dat met je gezin kan delen. Dat maakt rijk ook al is niet alles koek en ei, dat besef ik ook.

Lineke vr53 zei

Wat een mooie blog het raakte mijn hart.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.