6 november 2017

God draait Zich naar jou om

Toen ik afgelopen zomervakantie alleen in bed lag, omdat m'n man bij mijn zoon in het ziekenhuis was, las ik nog even het verhaal van Hagar, die zwanger was van Ismaël en wegvluchtte de woestijn in. Daar had zij een ontmoeting met God en zij noemde die plaats 'Lachai Roi', wat betekent: 'De Levende God, Die naar mij omziet'. Dat gaf me zoveel troost! Ik had ook wel even weg willen vluchten van alle nare dingen op dat moment en voor wat er wie weet nog zou gebeuren. Maar op dat moment besefte ik, als God naar mij omziet, wat heb ik dan nog meer nodig? Dat is genoeg, daar doe ik het mee, daar kán ik het mee doen! En het gaf me troost en kracht in die dagen.


Gisteren hadden we een avondmaalsdienst en we hebben met elkaar nagedacht over Psalm 25. Een avondmaalsdienst is altijd iets bijzonders, omdat we maar met weinig mensen zijn. Aan het eind worden getuigenissen gegeven en kun je gebed vragen. Het thema van de dienst was 'Turn Your eyes upon Jesus', alleen die zin al zorgt ervoor dat mijn hart een sprongetje maakt. Aan het eind van de dienst kregen we, zoals gebruikelijk, een zegen mee. Maar de woorden waren iets anders dan anders. Hij zei:
'God draait Zich naar jou om en laat Zijn aangezicht over jou lichten!'
Of in ieder geval zoiets. En met dat de voorganger dat zei 'God draait Zich naar jou om...', was ik weer even terug in de tijd en terug bij Hagar. Ik geloof dat God me er aan wilde herinneren. Juist aan het begin van deze week, waarin we een belangrijke uitslag krijgen van een onderzoek. Juist nu die bevestiging: 'Ik Ben de Levende God, Die naar jou omziet!' Ik kan je niet vertellen hoeveel goed  me dat doet! Maar laat het jou ook bemoedigen: God draait Zich naar jou om en kijkt je in de ogen!
Heb je Hem al gezien vandaag?

3 opmerkingen:

Marieke zei

Mooi Lieneke! Wat was het een mooie dienst hè?! Het lied klinkt al dagen door ons huis. We bidden mee voor een goede uitslag!

www.annderverhaal.nl zei

Ja, God is ons houvast in moeilijke tijden. Hou je ons op de hoogte hier?

Eveline (LookAroundTheCorner) zei

Heel mooi Lieneke Dank je wel voor het delen. <3

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.