24 februari 2017

Plannen

's Ochtends komt S nog even bij me liggen. De laatste tijd gebeurt dat gelukkig weer wat vaker. Het is een poos geweest dat ik ze bijna niet wakker kreeg 's ochtends. Dan heb ik het maar liever zo. En dan knutselt ze nog even gezellig een briefje in elkaar voor een meisje uit haar klas dat van school af gaat, maar die we dan nog vergeten mee te nemen

foto van Lieneke van Vuuren-Overduin.

Vandaag ben ik flink bezig geweest in huis. En dat niet alleen, ik heb nu eindelijk eens een menuplanner kunnen maken. Heel basic en zonder de bedoeling dat ik mezelf eraan vast pin. Het idee is dat het me helpt bij boodschappenlijstjes maken en er ook eens iets meer aandacht aan geef dan anders. Op de blog van Annemarie vind je de link naar de planner!

foto van Lieneke van Vuuren-Overduin.
En als ik dan toch bezig was... ook maar gelijk een takenplanner gemaakt. Elke avond na het eten krijgt iedereen een taak. Dat gebeurt meestal ter plekke, waardoor ik nog al eens over het hoofd zie dat iemand al een paar dagen achter elkaar de afwas heeft gedaan. L vraagt ook steeds of ik een rooster wil maken, maar dat kwam er maar niet van. Elke maand wissel ik de namen, zodat er nog meer afwisseling in zit. Deze twee planningen heb ik op het prikbord geprikt en alle andere rommel dingen er afgehaald, ziet dat er ook weer netjes uit.

foto van Lieneke van Vuuren-Overduin.

En toen ging ik even de tuin in...op zoek naar mijn ramenwisser, die ik niet vond.
Tot mijn verassing zag ik deze nieuwe stengeltjes uit de grond komen, wat heerlijk is dat! En zoveel mooier dan het op foto's voorbij te zien komen!
Het worden 'gebroken hartjes'. Ze komen oorspronkelijk uit China en Korea.

foto van Lieneke van Vuuren-Overduin.

En zien er zo uit:


Dit is van wikipedia, waar ze ook wel 'bleeding heart' genoemd worden. Ze zijn zo mooi!

En nu een weekje vakantie! Misschien lukt het me wel om elke dag weer even te bloggen.

1 opmerking:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.