31 augustus 2024

Bijna nooit in de zomer

Laten we beginnen met een feestje! J. mijn vroegere oppaskind werd deze week 10 jaar. Een bijzondere leeftijd wel. Ik had een wandeldag gepland, dus ging ik hier ook wandelend naar toe.


Als ik dat niet had gedaan, had ik nooit al die vlinders op die vlinderstruik gezien en er al helemaal geen foto van gemaakt. Als je wandelt zie je toch echt meer dan wanneer je hardloopt en dan zie je weer meer dan wanneer je fietst. Hoe harder je gaat, hoe minder je ziet.


Na de wandeldag kwam een hardloopdag. En na de hardloopdag kwam de zaterdag en eigenlijk was ik niet van plan om iets te gaan doen, ik werd zo moe wakker. Maar K dacht er anders over en nam me mee, hup de fiets op. Naar de grienden!


Wat een goed idee! Het was nog zulk lekker weer. En toen we de bestemming bereikt hadden, gingen we daar nog bijna 4 km wandelen. Het is er zo mooi nu alles zo vol staat.


We komen hier wel vaker, maar bijna nooit in de zomer. De knotwilgen zijn bijna altijd superkort als we er lopen. Dus extra genieten.


En even iets uitproberen met foto's maken. Hierboven een gewone foto zoals ik 'm altijd zou maken. Hieronder vanaf de grond genomen. Wel echt anders, maar nog niet helemaal zoals ik 'm hebben wil.


Mobiel iets naar voren zodat je de bomen helemaal kunt zien. Ja! Dat is leuk!


Nou en daar kan ik dan natuurlijk weer geen genoeg van krijgen, dus dat werd om de zoveel meter met mijn mobiel dicht bij de grond. Nee hoor, zo erg was het niet. Maar wel nog een gemaakt omdat het me met dat bruggetje zo leuk leek.


Het was zó fijn en goed om samen buiten te zijn.

Aquarellen vind ik ook nog steeds erg leuk. Alleen als er een mislukt exemplaar tussen zit dan baal ik een beetje en vind het een stuk minder leuk. Maar dan toch maar verder gaan, soms doe ik hetzelfde nog een keer, soms laat ik het maar zo en ga ik naar de volgende. Deze croissant is best aardig gelukt, dan heb ik alweer zin om met de volgende verder te gaan. Misschien vanavond nog. En anders morgen.


👋












27 augustus 2024

De mensen keken niet zo vriendelijk

Als je het leuk vindt, geniet dan gerust nog even met me mee!
Dit is een verhaal apart. We zouden naar de 'GroBer Arber' gaan. Met de auto naar de gondels om daar met de gondels naar de top gebracht te worden en als we daar dan uitgekeken waren, weer met de gondels terug naar beneden. Maar zo ver kwam het allemaal niet. Op Google Maps had ik 'GroBer Arber' ingevuld. Op een gegeven moment zagen we wel een bordje 'verboden toegang', maar ja, zie dan maar eens een andere weg te vinden die ons daarheen leidt... dus reden we door. Het werd érg stijl en halverwege beseften we dat we regelrecht naar de top van de berg reden. Die arme autootjes hadden het zwaar te verduren, maar ze hebben het gered! We konden onze auto netjes parkeren, maar de mensen die we onderweg tegenkwamen keken niet zo vriendelijk.


Ik weet zeker dat zij veel meer van het uitzicht konden genieten dan wij! We voelden ons een beetje 'stout' eigenlijk.


En toch genoten ook wij van het uitzicht. Het was ook een stuk kouder daarboven. We hebben heel wat foto's gemaakt, maar hebben er niet de wandeling gemaakt die we eigenlijk van plan waren.


Het was toch een beetje ongemakkelijk. Dus gauw de auto weer in en naar beneden! Dat ging een stuk makkelijker.
Het was wel echt schitterend!
En onvergetelijk.


Een andere dag gingen we naar Tsjechië, we zaten dichtbij de grens, dus dan moet je toch even buurten.


En ook daar waren zoveel leuke, mooie straatjes en gebouwen. Zo leuk om te zien, al die kleurtjes.


We waren maar met z'n vijven, de anderen wilden liever zwemmen. Het was ook weer zo'n hele warme dag.


Ik vind het zo jammer dat tegenwoordig al die gebouwen binnen no-time de grond uit worden gestampt. En ook niet bepaald mooi. Dat heeft natuurlijk met smaak te maken. En ik denk dat deze gebouwen op de foto veel meer onderhoud vragen. Maar dan heb je wel wat!


Afijn, tijd voor een lunch en daar namen we deze keer voor de verandering ook echt even de tijd voor.


We gaan er even vlug doorheen. Een andere dag...
Dat stond ook op ons verlanglijstje, een rondvaart op de Donau.
Tussen de rotsen door. Mijn vinger zat alleen in de weg.


Flinke rotsen hoor!
En als je goed kijkt...


Klimmers!


Fototip:
Zorg dat de horizon altijd recht is!
Nog niet eens zo heel eenvoudig.
En het is ook niet zo dat de boot schommelde.


Hier heb ik niets bij te vertellen.


En nog een stukje boot. Ook dit was een hele warme dag. Op de heentocht zaten de meesten boven, buiten. Maar op de terugweg zaten alleen M en ik buiten, de rest zocht een koeler plekje.


Dat waren nog 3 dagen Duitsland.
En de laatste voor deze blog.
Of zal ik afsluiten met nog twee foto's uit het bos dichtbij ons huisje?!
Kijk wat een grote paddestoel.
De ene dag zag hij er zo uit.


En de volgende dag zo!
Toen was het ook een beetje donker.
Dat doen paddenstoelen: open en dicht.


👋

25 augustus 2024

Het was bloedje heet

Dacht ik elke dag gezellig een blogje te schrijven in Duitsland, hadden we écht geen wifi daar! Dan maar een blogpauze! Afgelopen week waren we wel thuis, maar was er steeds iets anders te doen. Vandaag laat ik jullie een beetje mee nagenieten van de vakantie. Duitsland is mooi, de stadjes zijn leuk om doorheen te lopen. Ik laat jullie iets van Passau zien. Eerlijk gezegd heeft Passau een stukje van mijn hart gestolen!
We hebben veel kerken gezien met prachtige glas-in-lood ramen en veel beelden, echt Roomse kerken. Ik vond ze eigenlijk niet zo mooi.
Dit kleine kerkje vond ik wel mooi! Misschien wel net zo Rooms, maar veel rustiger... nederiger zou ik bijna zeggen.


Ook het kruis met Jezus erop afgebeeld vond ik veel mooier dan wat ik tot dan toe had gezien. Ik denk dat het komt door de eenvoud die ervan af straalde.


We liepen wat straatjes in en uit en op een gegeven moment in de 'Heiligergeistgasse' (!!) zagen M en ik een mooie witte duif. We maakten wat foto's en liepen verder, maar de duif bleef maar met M meelopen en zelfs meevliegen! Is hij niet mooi?!


Het niet grappige van dit uitje was, dat het precies die dag de 'LievevrouweMariadietenhemelvoer'-dag was! En dus waren alle winkels gesloten. Ook de supermarkten. Uiteindelijk hebben we bedacht dat we hierdoor juist heel veel moois wél hebben gezien.


Het was een héle warme dag en we ontdekten dat we ook langs het water konden lopen. En daar heb ik zó van genoten, dat kan ik moeilijk met woorden beschrijven.


Het was zo fijn om er samen te lopen en te genieten van het uitzicht.
Ik heb een paar foto's gemaakt, maar zie nu dat het eigenlijk elke keer van hetzelfde is. Het was ook te mooi om er maar één foto van te maken.


We kwamen deze leuke eendjes tegen. Wel een beetje laat voor eendenkuikens.


Uiteindelijk kwamen we bij het punt waar 3 rivieren bij elkaar komen: De Donau, de Inn en nog één die ik ben vergeten. Daar waren mensen ook lekker aan het zwemmen. Geen gek idee, want het was gewoon bloedje heet!


En toen langs de Inn weer terug. Of was dit nou de Donau? In ieder geval vind ik de Donau ook heel mooi. K en ik gingen ooit in een ver verleden samen een weekend weg en toen reden we langs de Moezel. In mijn herinnering leek het hier wel een beetje op. Ik denk dat ik rivieren gewoon zowiezo mooi vind.


En toch, op die gesloten-winkels-dag zag ik een winkeltje dat tóch open was. En daar kocht ik deze 'Passau-mok'. Als herinnering aan deze vakantie en aan deze mooie stad!


En wat ook nog heel leuk was, we gingen na deze stadswandeling de was doen in een wasserette. Toen alle was aan het draaien was gingen we een eindje rijden. Eigenlijk op zoek naar een ijsje, maar die konden we niet vinden. En toen reden we ineens Oostenrijk binnen, dat was leuk! En ook zo mooi, wel een half uur langs het water gereden en nog even een wandelingetje gemaakt naar de grensovergang.


En nu zijn we weer fijn thuis met onze eigen Rotterdamse kerken en rivieren en eenden.


❤❤












1 augustus 2024

Stomdronken

Gisteren vond ik een mooie veer! Ik zag 'm liggen in het gras en dacht dat er een grasspriet overheen lag, maar het was een andere kleur groen, dus pakte ik 'm op en zag dat hij prachtig groen was!


Gisterenochtend was ik lekker bezig in huis, even een keukenkastje uitzoeken en wegdoen wat over de datum was. Ik hoop niet dat ik de enige ben die om onverklaarbare redenen een voorraad insla van bv stroop 🙈. Waarom?? Ik gebruik alleen stroop als we pannenkoeken eten en dat hebben we dit jaar denk ik hooguit twee keer gedaan! Die pasta komt wel op, maar voor iemand die nooit met hamsteren bezig is...


Vandaag een nieuwe dag! Voor de verandering nam ik mijn was mee toen ik Philip uit ging laten en hing het over een bankje te drogen.
😜


Nu even serieus.
Gisteren ging ik naar een boekhandel en kocht er drie boeken voor in de vakantie. Ik kwam met twee boeken van Elisabeth George de winkel uit. Hoewel ik 'Vrouw naar Gods hart' en 'Echtgenote naar Gods hart' soms een beetje ver vindt gaan, heb ik vorig jaar echt genoten van haar boek 'God liefhebben met je verstand'. Ik werd echt opgebouwd en het hielp me om me op de 'dingen van boven' te richten.
Nu gaan deze boeken mee:


Ik begon al met een stukje van 'Rust voor je ziel' en bedacht vanochtend onder de douche dat ik moet leren om een dag niet te beoordelen op hoe mijn stemming was, wat ik wel of niet heb gedaan of dat alles ging zoals ik had bedacht, maar dat ik mag zeggen:

Vandaag is een goede dag, want God is trouw en Hij is en blijft bij me, of ik nu op een berg ben of in een vallei. Hij belooft dat Zijn stok en Zijn staf mij zullen vertroosten!

Het andere boek is van Dane Ortlund. Ook van hem heb ik al twee andere boeken in het Engels, maar deze is in het Nederlands. Het is écht puur Evangelie en daar houd ik van! Hij maakt ons mensen niet mooier en beter dan we zijn, maar God zó groot en goed en prachtig...


In de inleiding stond dit stukje:
De Reformatie was een tijd waarin mensen stomdronken raakten, omdat ze in de stoffige kelder van de late middeleeuwen een hele wijnkelder vol vijftienhonderd jaar oude, onversneden genade hadden aangetroffen - de ene na de andere fles zuiver distillaat van de Schrift, dat ieder ervan zou overtuigen dat God ons zonder enige hulp redt.

En daar laat ik het bij vandaag.
Ik ga eens kijken of de was al droog is!