20 augustus 2017

Een nieuw seizoen en een nieuw thema

Ons laatste vakantie-uitje was naar de geitenboerderij 'het Geertje'.
Daar waren twee superkleine biggetjes van 4 dagen oud, zo schattig!
Dit was het dan. De langste vakantie van het jaar... Tenminste voor de meesten hier in huis, een paar hebben maandag nog een vrije dag en R en M hebben zelfs nog een hele week vrij. Elke zomer neem ik de tijd om te bedenken hoe ik het komende seizoen mijn tijd in deel. Deze keer was het vrij eenvoudig... M'n eerste prioriteit ligt hier thuis bij ons gezin. Daarnaast ga ik wat cursussen doen van pleegzorg en blijf ik lekker 2 dagen oppassen. En tot slot is er één avond in de week die ik graag apart houd voor onze homegroup/Bijbelstudie. Heerlijk om in een onderwerp te duiken en soms wat af te wijken naar een ander interessant onderwerp, er komen altijd goede vragen en opmerkingen waar ik erg van geniet en van leer.

Eerlijk gezegd word ik een beetje heel erg moe van alles wat schijnt te moeten. Zal ik eens een rijtje met belangrijke dingen noemen?
  • Discipelen maken/ training geven
  • evangeliseren
  • missionair bezig zijn
  • zending(scommissie)
  • kinderclubs
  • Nederlands les geven
  • actiever zijn voor school
Het zijn allemaal stemmetjes die zeggen dat het moet gebeuren en dat stemmetje komt vooral van mezelf en ik word er soms tureluurs van. Dus leg ik ze het zwijgen op! We hadden het onze laatste homegroupavond nog over, wanneer ben je nou 'nuttig' bezig? Als je bramen plukt of als je een bezoekje brengt bij een eenzame vrouw in de straat? Misschien herken je het wel.

'Alles wat je uit liefde doet voor Jezus is zinvol' hielp m'n nicht me verder. Daarom is mijn nieuwe jaarthema:
Liefde voor Jezus
Daarmee ontstaat een mooie balans denk ik. Aan de ene kant hoef ik niet vooral mijn eigen plezier te zoeken en alleen maar dingen doen waar ik me lekker bij voel. Aan de andere kant mag ik alle tijd nemen die ik nodig heb om tot rust te komen aan de voeten van Jezus, me te verliezen in aanbidding en harten te zoeken waar ik me op af kan stemmen, want Jezus liefhebben doe je nooit alleen.

Zomaar langs de kant van de weg 's avonds laat3 opmerkingen:

Petrina Haak-Wols zei

Wat is dit herkenbaar. Soms voel ik mij zelfs alleen van waarde, 'mens' als ik iets gedaan heb wat van betekenis is. En dan nog strenger: Moet het ook nog goed gegaan zijn. Anders heb ik alsnog gefaald, ben ik nog steeds een niets en dus ook niet waardevol.

Schitterend thema Liefde voor Jezus. Veel zegen dit seizoen weer!

Aritha zei

Heel mooi thema! Ik blijf lezen bij je.

Marieke zei

Altijd een beetje weemoedig hè als de vakantie weer voorbij is.

Wat een eerlijke bekenning is dat rijtje!
Ik begrijp het wel.
Mooi om inderdaad een passende balans te mogen vinden.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.