13 maart 2023

Ze is dol op boekjes!

Terwijl L gisteren in de kerk naast me zat, zat ze een beetje te tekenen. 'Wát een mooie ogen!!' zei ik. Ik bedoel, die blik! Iedereen die tekent weet hoe moeilijk ogen zijn. Net als handen!


Zo dankbaar dat ze weer een keer naast me zat na 4 maanden! Het verwerken van een trauma kan lang duren weten we inmiddels! Er is veel tijd, geduld en nog meer geduld voor nodig. Daarom ben ik zo trots op elke stap die ze zet!

S had een tekenopdracht voor school en tekende onze gemeente tijdens het zingen. Ze nam er zo heerlijk de tijd voor, met extra tijd op haar telefoon om muziek te luisteren. Ik zeg: vaker doen! Het is zo belangrijk om te weten wat je kunt doen om rustig te worden, om energie te krijgen.


Ik weet niet hoe het komt, maar m'n pannenkoekjes groeien ineens zo mooi de lucht in!


Ze blijven leuk!


En buiten sneeuwde het vorige week. Ik zie prachtige foto's voorbij komen, maar hier bleef het niet echt liggen. Één keer zag ik 's ochtends in de plantenbakken in de tuin nog sneeuw. En ondertussen groeien de gebroken hartjes. Dat is m'n enige sneeuwfoto!


En het voorjaar doet ook z'n best.


Genieten jullie daar ook zo van?


Op school zijn we inmiddels in de 5de week aangekomen. Tussen de derde en de vierde week zat de voorjaarsvakantie. Toen mocht ik drie dagen meelopen in een gezin. Het was zo mooi en leuk!!
Deze keer moet ik ook even een filmpje delen. Ik zag het vorige week op school.
Moet je eens opletten hoe sterk die vliezen zijn! Die breek je niet zomaar even hoor. Deze baby is met een keizersnee geboren. Ik vind het prachtig om te zien en kan er wel een paar kaar naar kijken.


Tot slot... om maar een beetje van de hak op de tak te blijven springen. Jullie zijn natuurlijk ook ontzettend benieuwd hoe het met onze kleindochter gaat. Ze is alweer een halfjaar en ik ben nog steeds even verliefd. Ik denk zomaar dat het niet meer over gaat! We hebben vorige week ons eerste boekje samen gelezen over opa en opoe Pluis! Ze is dol op boekjes 😍! Hoef ik natuurlijk verder niet uit te leggen van wie ze dat heeft...(al zijn er meerdere antwoorden mogelijk moet ik er eerlijk bij zeggen)


Zo, en nu gauw weer naar m'n lesboeken en opdrachten en huiswerk!

Nee, eerst nog een lied. Het past zó mooi in deze tijd voor Pasen! Ik luister het veel in de auto.




 

3 opmerkingen:

Andrea zei

Prachtig! Dank voor delen

Aritha V. zei

Dank je wel voor je gezellige blog. Die ogen op te tekening zijn heel goed gelukt en mooi. Fijn dat ze weer lekker naast je zat. Dat is opeens niet meer iets gewoons hè.

Wat is die boom van jou ver, met die bloesem. Zie, wij hadden sneeuw maar geen bloesem. Zo hebben we allemaal wat. Mijn pannenkoek moet overgepot worden. Hij is echt heel raar geworden. Ik zal wel een keer een foto appen. Maar ik vind het toch mooi, hij heeft alleen wat ondersteuning nodig.

Ik vind het geweldig om te lezen dat jij geniet van je studie. En dat dat blije ei. Misschien kan L. of S. haar natekenen. Lief koppie.

xxx,
Aritha

Anoniem zei

Heerlijke blog weer. Wat een prachtige kleindochter! Groeten van Marijke

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.