26 november 2018

Niet rusteloos op zoek

Bijna december!
Ik kocht dit boekje om met advent bezig te zijn met S. 
Uit school of 's avonds voor het naar bed gaan is daar een mooi moment voor.


Verder maak ik me niet zo druk.
Ik ga gewoon lekker genieten van familie, vrienden, tijd voor ze maken... genieten ook van al het moois dat ik lees in de leesplannen van m'n Bijbelapp en ook van de kaarsjes en lichtjes in huis. De hele maand december zorg ik dat ik geen activiteiten buitenshuis heb 's avonds, behalve de kerstvieringen van school. Om eten wil ik me al helemaal niet druk maken, we maken gewoon met elkaar iets lekkers klaar voor de maaltijd in de kerk. S is een dag na kerst jarig en het lijkt me leuk om een dag voor kerst haar kinder-kerst-feestje te vieren. Vorig jaar is haar verjaardag een beetje in het water gevallen, doordat R ziek was, toen zijn we maar naar de ballenbak gegaan. Nu blijven we gezellig knus thuis en gaan we knutselen, spelletjes doen, taartje versieren en alles wat leuk is op een feestje. 
Vanochtend luisterde ik een mooi lied en dacht: 'Ik kan dit de hele maand december wel elke ochtend zingen!' Ik denk dat ik het ga doen.


Het is mijn diepe verlangen! Jezus is gekomen, we hoeven nu niet meer zo rusteloos op zoek te gaan naar mooier, beter, groter, sneller en meer. En zelfs niet naar minder, langzamer, goedkoper of kleiner... zijn het niet de 'heidenen' die deze dingen najagen? We mogen en kunnen leven vanuit de vrede die God ons geeft, en Zijn liefde rondstrooien, waar we ook maar komen.

2 opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.